Diamond Painting uitleg dit betekenen alle begrippen

Diamond Painting uitleg: dit betekenen alle begrippen

Wanneer je voor het eerst met Diamond Painting in aanraking komt kan het heel overweldigend zijn. Want waarom heb je sorteerbakjes nodig? Wat zijn diamonds nou precies? En een roller? We gaan toch geen koekjes bakken? Gelukkig is het allemaal niet heel moeilijk en daarom lees je alles over de meest gebruikte termen in dit artikel met Diamond Painting uitleg.

Diamond Painting uitleg; de begrippenlijst

In de onderstaande begrippenlijst leer je alles over Diamond Painting. Ben je een beginner lees dan vooral alle begrippen even door. Ben je al een fanatieke Diamond Painter? Dan kan je door scrollen naar de begrippenlijst voor gevorderden.

Wat is Diamond Painting?

Als je Diamond Painting letterlijk zou vertalen dan hebben we het over ‘diamanten schilderen’, maar dat is niet wat je gaat doen. Eigenlijk kan je Diamond Painting beter vergelijken met schilderen op nummer. Je gaat namelijk diamonds (steentjes) plakken op overeenkomstige symbolen. Klinkt heel moeilijk, maar dat is het niet! Lees hier hoe je stap voor stap een Diamond Painting kaart maakt.

Ga je voor het eerst aan de slag met een Diamond Painting dan kan het zijn dat je een aantal begrippen voorbij ziet komen. Deze begrippen staan hieronder voor je uitgelicht, zodat je precies weet waar het over gaat.

Accessoires
Regelmatig wordt er gesproken over accessoires en tools. Dit zijn onderdelen van de complete Diamond Painting sets die wij leveren. Met accessoires en tools worden de benodigdheden bedoelt, denk hierbij aan het schudbakje, de pen en wax.

Canvas
De meest bekende manier van Diamond Painting is een Diamond Painting op canvas. Je plakt de steentjes op een canvas. Op dit canvas staat door middel van symbolen aangegeven waar je welk steentje op moet plakken. Dit canvas is gemaakt van linnen doek of hennepweefsel.

Goed om te weten! Wij verkopen niet de Diamond Paintings op canvas, maar wel allemaal andere varianten zoals de Diamond Painting kaarten en onderzetters.

Compleet pakket
Waarom wordt er zo vaak gesproken over een compleet pakket? Of een set of kit? Diamond Painting is alleen ontspannend als je alle benodigdheden ontvangt. Daarom ontvang je bij ons altijd een compleet pakket zodat je direct aan de slag kan zonder eerst extra onderdelen aan te schaffen.

Bekijk alle Diamond Painting sets

Diamonds, diamantjes of steentjes
Om een Diamond Painting te maken moeten er kleine onderdelen geplakt worden op een ondergrond. De één noemt deze onderdelen diamonds, de andere diamantjes of steentjes. Al deze termen verwijzen naar de gekleurde steentjes waar het allemaal om draait!


DP
Zie je ergens de tekst ‘DP pen’ voorbij komen, dan wordt er Diamond Painting pen bedoelt. DP is namelijk de afkorting voor Diamond Painting.

Pen
Ook e Diamond Painting pen mag in deze Diamond Painting uitleg niet ontbreken. De pen lijkt op een normale pen, maar deze bevat geen inkt. Het is een hulpmiddel om de diamanten te plakken op het canvas of op een andere ondergrond.

Pincet
De pincet is ideaal voor het verwijderen van steentjes die verkeerd zijn geplakt. Ook haren die op de plaklaag zijn gevallen kunnen met een pincet eenvoudig worden verwijderd.

Roller
De roller is een accessoire/tool die je kan gebruiken om de steentjes goed aan te drukken op de ondergrond. Heb je je hele painting af? Rol de roller over de steentjes en druk ze extra goed aan.

Schudbakje
Bij een complete Diamond Painting set hoort ook een schudbakje. Een schudbakje is in een speciale vorm ontworpen en bevat groeven. Een schudbakje helpt bij het recht leggen van de diamantjes, zodat je ze op de juiste manier met de pen kunt oppakken.

Sorteerbakjes/Opbergdoos
Voor het maken van een painting ontvang je steentjes (diamantjes) in allerlei verschillende kleuren (afhankelijk van de gekozen Diamond Painting). Deze steentjes zitten vaak in plastic zakjes, dit is niet altijd even handig. Om de steentjes toch goed op te bergen worden de sorteerbakjes/opbergdozen gebruikt.

Tools
Zie de omschrijving bij accessoires.


Wax
Om de Diamond Painting steentjes te plakken wordt de punt van de pen voorzien van een wasachtige substantie: wax. Wanneer je vervolgens met de pen tegen een steentje drukt zal je zien dat deze blijft plakken. Zo kan je het steentje eenvoudig naar de juiste positie verplaatsen. Blijven steentjes niet meer aan de pen plakken, voorzie de pen dan opnieuw van wax.

Diamond Painting begrippen voor gevorderden

Misschien ben je al bezig met je 20ste Diamond Painting. Of je bent actief in Diamond Painting Facebookgroepen of op Instagram. De kans is groot dat je dan ook de onderstaande begrippen wel eens voorbij ziet komen en ze mogen dus niet in deze Diamond Painting uitleg ontbreken.


Confetti

Wordt er gesproken over confetti? Dan heeft men het vaak over delen van een Diamond Painting waar heel veel verschillende kleuren worden gebruikt. Ben je met een stuk van de lucht bezig, dan zal dit voornamelijk blauw met wit zijn. Ben je bezig met een stuk natuur, dan kan dit een confetti aan verschillende kleuren bevatten.

DIY
DIY staat voor ‘Do it yourself’ oftewel doe-het-zelf. Je gaat dus lekker zelf aan de slag. DIY is geen Diamond Painting begrip, maar een algemeen begrip in de knutsel- en handwerkwereld.

DMC-codes
DMC-codes verwijzen naar de legenda die je bij elke Diamond Painting op canvas ziet. Dit is dus de kleurcode in combinatie met het symbool. Het laat zien welke kleur waar op het canvas hoort.

Drill
Heb je de term drill al eens voorbij zien komen? Het is niet nodig dit te vertalen, want met boren heeft het niets te maken. Drills zijn in Diamond Painting terminologie de steentjes die bij een set worden geleverd om op het product te worden aangebracht.

Lightpad/Lightboard/Lichtbord/lichtplaat
Een lichtbord, ook wel bekend onder de naam lightpad en lightboard, is een plaat met ingebouwde verlichting. Zodra je daar een Diamond Painting op plaatst, is het makkelijker om alle symbolen op de painting te zien.

3D Painting
Het begrip 3D painting verwijst naar het aantal facetten aan één kant van een diamant (steentje). 3D-steentjes hebben negen facetten.

5D Painting
In het geval van 5D painting hebben de steentjes 13 facetten. De 5D steentjes geven meer diepte en schittering aan de afbeelding die je aan het maken bent. Dit wordt vaak gebruikt op paintings die meer detail vereisen.

Steentjeslegger
Een steentjeslegger is een extra tool/accessoire die het mogelijk maakt om meerdere steentjes tegelijkertijd op te plakken.

WIP
Wip staat voor ‘Work in Progress’ oftewel in het Nederlands ‘mee bezig’. Wanneer je iemand dus een foto ziet plaatsen met de tekst WIP, betekent dit dat hij of zij met de Diamond Painting bezig is.

Mis je nog begrippen in deze begrippenlijst? Plaats ze in de reacties onder dit bericht. Dan voeg ik ze toe aan dit artikel en ik leg uiteraard de begrippen ook uit.

Reactie verzenden

De waardering van www.adorzy.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 381 reviews.