\n\n\n
Platte kralen

Wat zijn katsuki kralen?

Japanse kralen zijn sinds afgelopen zomer één van de meest populaire soorten kralen die worden gebruikt tijdens het maken van sieraden. Ze zijn er in alle verschillende vormen, maten en kleuren. Eén soort kraal is echter bijzonder favoriet: de katsuki kraal. In deze blogpost vertellen we je alles over deze nieuwe rage. Wat zijn katsuki kralen precies en hoe kun je ze gebruiken om zelf sieraden te maken?

Wat zijn katsuki kralen?

Katsuki kralen zijn kralen die meestal worden gemaakt van een polymeerklei, dat bekend staat om zijn zachte en buigzame eigenschappen. Polymeerklei wordt in de fabriek gebakken waardoor een hard materiaal gemaakt dat wel wat weg heeft van plastic. Na het bewerken van dit materiaal ontstaan er kleine ronde schijfjes, de katsuki kralen. Bij het woord kralen zie je nu ongetwijfeld ronde balletjes voor je. Dit is bij katsuki kralen echter niet het geval, deze zijn zo plat als een dubbeltje en worden daarom ook regelmatig platte kralen genoemd!

Wat zijn katsuki kralen?
Katsuki kralen, ook wel platte kralen!

Hoe gebruik je de platte kralen voor het maken van sieraden?

Zelf sieraden maken met platte kralen is heel eenvoudig. De platte kralen zijn ideaal voor het maken van bijvoorbeeld kettingen, armbanden of oorbellen. Het werkt niet anders als het maken van sieraden met ronde kralen. Je rijgt de platte kralen op een draad, uiteraard kan dit op allerlei manieren én je kunt gebruik maken van bedels en accessoires voor een heel tof resultaat! Wil je inspiratie op doen? Neem dan eens een kijkje op bijvoorbeeld Pinterest.

Platte kralen rijgen

Creëer je eigen unieke sieraden met katsuki kralen

Katsuki kralen zijn een leuke en gemakkelijke manier om je eigen unieke sieraden te maken. Ben je enthousiast en wil je aan de slag? Dan is het tijd om uit te zoeken waar je deze kralen kan kopen. Er zijn diverse kralenwinkels die de platte kralen verkopen, dus keuze genoeg!

Wil je snel aan de slag of heb je geen zin om te zoeken in de (online) kralenwinkels? Probeer dan eens één van onze complete katsuki kralen pakketten. Al onze sets bevatten alle onderdelen die je nodig hebt, verschillende kleuren kralen, draad en bedels & accessoires!

Complete platte kralen set

Adorzy® Complete 28-delige Set
Deze complete 28-delige kralenset bevat maar liefst 22 kralen, waaronder 21 gekleurde klei kralen, letterkralen, schelpen én bedels en natuurlijk ook draad (zwart en wit) zodat je direct aan de slag kan!

Complete platte kralen set

Adorzy® Complete 30-delige Set
Ben je gek op sieraden met gouden kralen? Dan kan je aan de slag met onze complete 30-delige set. Naast diverse gouden kralen kan je aan de slag met nog 24 kralen, waaronder 20 gekleurde klei kralen en letterkralen.

Heb je vragen over de kralensets? Neem dan contact op via de contactpagina. We helpen je graag verder!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.