Wat heb je nodig om te starten met Diamond Painting

Wat heb je nodig om te starten met Diamond Painting?

Diamond painting, ook wel gezegd schilderen met diamantjes. Het is voor veel mensen een grote hobby. Zowel starters als beginners kunnen hier goed hun creativiteit in uiten. Het is perfect voor mensen met veel geduld, want het kost namelijk wel tijd! Het leuke aan Diamond Painting is ook dat het niet in één keer af moet en je later nog een paar diamantjes kan plakken. Het werkt ontspannend en je hebt de tijd geheel aan jezelf!  In dit blog leggen wij jou uit wat je nodig hebt om te starten met Diamond Painting.

Wat is Diamond Painting?

Wat houdt Diamond Painting nou precies in? Als je Diamond Painting letterlijk zou vertalen is het schilderen met diamanten. Diamond Painting kan op verschillende manieren zoals, kerstkaarten, wenskaarten, dromenvangers of raamhangers. De afbeelding bevat vaak cijfers en symbolen welke aangegeven op welke plek de diamanten moeten worden opgeplakt. Door het combineren van verschillende kleuren diamantjes wordt er uiteindelijk een super mooi glinsterend eindresultaat gecreëerd. Je hebt de vrijheid om lekker te knutselen!

Hoe maak je een goed begin?

Als je eenmaal besloten hebt te willen beginnen met Diamond Painting kan er een van de pakketten worden besteld. Allereerst moet je weten wat je allemaal nodig hebt om te kunnen beginnen, check altijd of het pakker compleet is. Je wilt er natuurlijk niet op het einde achter komen dat je een aantal van de steentjes mist.

Diamond Painting kerstkaarten maken

Om de diamanten op te kunnen plakken heb je een schudbakje, een pen en een bakje wax nodig. En natuurlijk een Diamond Painting en de diamanten steentjes.

Nu gaan we echt starten met Diamond Painting

Als je dan van start gaat, is het fijn om een plekje te zoeken waarbij je genoeg ruimte hebt en je het pakket op een vlakke ondergrond kan uitspreiden. Sommige hebben hier een speciale hobby tafel voor, zodat het niet meer verplaatst hoeft te worden en bij andere ligt het gewoon op de eettafel. Als je het niet in 1 dag gaat afmaken kun je er ook voor kiezen om met hout een strakke ondergrond te maken, zodat het de inhoud van het pakket in ieder geval op een vlakke ondergrond ligt.

TIP: plak de kerstkaart, wenskaart, dromenvanger of raamhanger vast aan het oppervlak, zo kan er niks worden verschoven terwijl je bezig bent!

Stap 3 - Breng de wax aan op de pen

En dan nu echt plakken! Om de diamantjes op te kunnen plakken moet je de pen eerst door de wax halen. Vervolgens kun je met die pen een diamantje oppakken en in het juiste vakje plakken.

Stap 4 - Plak de steentjes op de Diamond Painting Kerstkaarten

Ben jij zo ver om je eerste steentje te gaan op plakken? Dan raden wij aan om. in een hoek te beginnen! Je hebt dan een startpunt en vanuit daar kun je verder plakken, zo is de kans kleiner dat jij een steentje vergeet of kwijtraakt.

Lijk het jouw wel wat om te proberen? Denk je dat Diamond Painting is wel wat voor mij? Weet je alleen nog niet wat je moet kiezen? Bekijk dan ons assortiment met wens- en kerstkaarten, raamhangers, dromenvangers & meer!

Reactie verzenden

De waardering van www.adorzy.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 301 reviews.