Is Diamond Painting geschikt voor kinderen?

Is Diamond Painting geschikt voor kinderen?

Diamond Painting is een hobby die bij veel volwassenen heel populair is. Maar wist je dat Diamond Painting ook geschikt is voor kinderen? Heel geschikt zelfs, want het helpt kinderen bij o.a. de ontwikkeling van de motoriek! In dit blog lees je alles over de voordelen en hoe je ervoor kan zorgen dat het een veilige en vooral hele leuke hobby is voor kinderen.

Wat is Diamond Painting?

Diamond Painting is een originele vorm van kunst én knutselen. Ben je bekend met schilderen op nummer, dan snap je de basis van het maken van een Diamond Painting ook. Je gaat in dit geval niet aan de slag met verf, maar met gekleurde steentjes (diamantjes) die je plakt op een object met een plaklaag. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Het is juiste heel eenvoudig en voor iedereen te begrijpen (en dus ook voor kinderen). In dit blog lees je alles over starten met Diamond Painting.

Vanaf welke leeftijd is Diamond Painting geschikt?

Bij Diamond Painting draait het allemaal om het opplakken van kleine steentjes. Ik raad het dan ook altijd aan om dit uit de buurt van kleine kinderen te houden, zeker als ze graag iets in de mond steken. Kinderen vanaf 6 jaar oud kunnen prima zelf aan de slag met een painting. En ook kinderen onder de 6 jaar kunnen dit in sommige gevallen prima, maar zorg dat er dan altijd een ouder in de buurt is om toezicht te houden.

De voordelen van Diamond Painting voor kinderen

Diamond Painting is heel geschikt voor kinderen. Sterker nog, het heeft heel veel voordelen.

Vermaak; wil je kinderen vermaken zonder schermpje? Dan is knutselen ideaal. Diamond Painting is dan ook heel geschikt om kinderen te vermaken als zij zich vervelen, in een vakantie of tijdens een regenachtige herfstdag.

Doorzettingsvermogen; het afronden van een Diamond Painting vergt doorzettingsvermogen. Bij een kleine painting is dit minimaal, maar bij de grotere projecten kan het uren duren voordat een painting af is. Het doorzettingsvermogen van kinderen wordt gestimuleerd. Lukt het ze om door te zetten? En als dit niet lukt is dat natuurlijk ook geen probleem, wel een mooi leerproces.

Motoriek; bij het painten is het belangrijk dat de steentjes op de juiste plaats worden geplakt. Hierbij moet je eerst het steentje op de punt van de pen krijgen om deze vervolgens in het juiste vakje te plakken. Een goede training voor de (fijne) motoriek/coördinatie.

Voldoening; een project starten en het ook nog eens afmaken. Het zorgt voor voldoening. Dit geldt voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. Wat zijn ze trots na het afronden van een Diamond Painting!

Creativiteit stimuleren; je denkt misschien, maar een Diamond Painting is toch helemaal niet heel creatief, want je plakt de steentjes op de daarvoor aangegeven plek? Toch is  dit niet het geval. Kinderen ontdekken een nieuwe kunstvorm, maar het stelt ze ook in staat om te experimenteren met bijvoorbeeld de overgebleven steentjes.

Concentratie; Diamond Painting helpt bij het verbeteren van de concentratie van kinderen. Het plaatsen van de steentjes vraagt om focus om alles netjes en op de juiste plek te plakken.

Ontspanning; en tot slot, misschien wel het belangrijkste voordeel van Diamond Painting: ontspanning! In de drukke wereld waarin we nu leven is ontspanning ook voor kinderen ontzettend belangrijk. En ontspannen is wat je doet tijdens het maken van een Diamond Painting!

Is Diamond Painting geschikt voor kinderen?

Diamond Painting is dus geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Het is een leuke, creatieve en leerzame activiteit waarbij het eindresultaat ook prachtig is. Dus ben je op zoek naar een leuke hobby voor jouw kind(eren)? Wacht dan niet langer en bestel het eerste Diamond Painting project vandaag nog. Wat denk je van een leuke raamhanger, dromenvanger of unieke onderzetters?

Liefs,

Channa

Reactie verzenden

De waardering van www.adorzy.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 426 reviews.