Diamond Painting onderzetters beschermen alles wat je moet weten

Diamond Painting onderzetters beschermen: alles wat je moet weten

Na het maken van Diamond Painting onderzetters komt vaak de vraag ‘Blijven de onderzetters wel mooi?’. Een logische vraag, want onderzetters gebruik je over het algemeen om glazen en kopjes op te zetten om kringen op tafel te voorkomen. De kans bestaat dus dat er water, thee of koffie op de onderzetters terecht komt. Je kan de onderzetters heel eenvoudig tegen deze vloeistoffen beschermen en ze zo langer mooi houden. In dit blog vertel ik je hoe!

Tip! Hoe je Diamond Painting onderzetters maakt lees je hier!

DIY: Je Diamond Painting onderzetters beschermen

De Diamond Painting onderzetters zijn voorzien van een plaklaag, daar plak je de diamanten steentjes op. Deze plaklaag kan beschadigen, tijdens maar ook na het plakken. Volg daarom altijd de volgende tips:

Tip 1: Bewaar de onderzetters op een veilige plek. Om te voorkomen dat je Diamond Painting onderzetters beschadigd raken, is het belangrijk om ze op een veilige plek te bewaren. Leg ze (wanneer je ze niet gebruikt) bijvoorbeeld in een lade of op een plank waar ze niet worden blootgesteld aan stof of vuil.

Tip 2: Vermijd water en vocht. En dit klinkt gek, want de kans dat je een glas water drinkt is groot. Maar we bedoelen het gebruik van water bij het schoonmaken van de onderzetters. Water en vocht kunnen de lijm op de achterkant van de steentjes aantasten en ervoor zorgen dat ze loslaten.

Tip 3: Gebruik geen schoonmaakmiddelen: schuursponsjes of schoonmaakmiddelen kunnen de steentjes beschadigen en ervoor zorgen dat ze dof worden. Gebruik daarom alleen zachte doeken of kwasten om de onderzetters schoon te maken.

Tip 4: Pas op voor scherpe voorwerpen: scherpe voorwerpen zoals messen of scharen kunnen de onderzetters beschadigen en ervoor zorgen dat de steentjes loslaten. Wees daarom voorzichtig bij het hanteren van scherpe voorwerpen in de buurt van je Diamond Painting onderzetters.

Belangrijkste tip; wil je helemaal niet zo voorzichtig zijn? Ga dan aan de slag met tip 5:

Tip 5: Voorzie de onderzetters van een beschermlaag. Deze laag kan je helpen om je Diamond Painting onderzetters te beschermen tegen vuil en beschadigingen.

Stap-voor-stap: Diamond Painting onderzetters lakken

Wil je 100% zeker zijn dat de onderzetters de komende jaren meegaan, breng dan een beschermende coating aan. De beschermende coating kan helpen om je onderzetters te beschermen tegen vuil en beschadigingen. Breng een dunne laag aan over de steentjes en laat het goed drogen voordat je de onderzetters gebruikt.

Hieronder vind je een stap-voor-stap uitleg voor het gebruik van een beschermende lak op je Diamond Painting onderzetters:

Stap 1: Wacht totdat je Diamond Painting onderzetters volledig zijn afgewerkt en alle steentjes op de juiste plaats zijn geplakt.

Stap 2: Zorg ervoor dat het oppervlak van de onderzetters schoon en droog is voordat je begint met het aanbrengen van de Diamond Painting beschermlaag. Verwijder eventuele haren of stofdeeltjes voorzichtig met een pincet.

Stap 3: Gebruik een geschikte beschermende coating. Deze coatings zijn meestal verkrijgbaar in spuitbussen of flesjes. Zelf gebruik ik altijd de blank lak van de Action.

blank lak van de Action

De blanke lak van de Action heeft de volgende naam: Spectrum Clear Varnish Matt. Let even goed op de omschrijving hierboven voordat je begint. Je kan natuurlijk ook een andere lak gebruiken.

Stap 4: Schud de spuitbus met de beschermende lak goed voordat je begint met het aanbrengen.

Stap 5: Breng een dunne laag lak aan over de steentjes op de onderzetters. Doe dit bij voorkeur buiten of zorg ervoor dat je wat kranten onder de onderzetters legt.

Diamond Painting onderzetters beschermen alles wat je moet weten

Sprayen

Diamond Painting onderzetters beschermen alles wat je moet weten

Stap 6: Laat de lak volledig drogen voordat je de Diamond Painting onderzetters gebruikt, bewaart of nogmaals voorziet van een tweede laag lak (kan, hoeft niet).

Let op: Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant van de beschermende lak op te volgen voor het beste resultaat.

Reactie verzenden

De waardering van www.adorzy.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 427 reviews.