DIY - Diamond Painting kerstbal met overgebleven steentjes

Maak je eigen Diamond Painting kerstbal met overgebleven steentjes

De kans is groot dat je na het maken van een Diamond Painting nog wat steentjes over hebt. Zeker wanneer je één van onze complete pakketten hebt aangeschaft, want je ontvangt altijd 30% extra steentjes zodat je altijd genoeg hebt! Het is niet alleen handig, maar ook nog eens heel leuk. Want met deze overgebleven steentjes kan je bijvoorbeeld een Diamond Painting kerstbal maken!

Overgebleven Diamond Painting steentjes, gooi ze niet weg!

Wij lezen regelmatig dat overgebleven steentjes worden weggegooid. Maar doe dit niet! Het is zo zonde, want je kan er zoveel leuks mee. Wat dacht je van het ontwerpen van je eigen kaarten, het versieren van je interieur of het versieren van de halsband van je hond? In het blog ‘Wat kun je doen met overgebleven Diamond Painting steentjes?’ lees je hier meer over.

Ps. wil je zelf niets doen met de overgebleven steentjes? Veel basisscholen of knutselverenigingen weten er vaak wel raad mee.

Versier een kerstbal met de overgebleven Diamond Painting steentjes

In dit blog gaan we het hebben over het versieren van een kerstbal. Met de overgebleven steentjes maak je heel eenvoudig je eigen unieke Diamond Painting kerstbal. Wat je nodig hebt en hoe je de kerstbal maakt lees en zie je hieronder!

Wat heb je nodig?

Voor het maken van je eigen Diamond Painting kerstbal heb je het volgende nodig:

  • Kerstbal
  • Dubbelzijdig tape
  • Schaar
  • Overgebleven Diamond Painting steentjes
  • Schudbakje, pen en wax

De kans is groot dat je alles wel in huis hebt, op wellicht het dubbelzijdige tape na. Gelukkig is deze heel voordelig bij de Action (Craft & Design dubbelzijdig tissuetape).  

Diamond Painting Kerstbal benodigdheden
Benodigdheden: overgebleven Diamond Painting steentjes, kerstbal(len), dubbelzijdig tape, pen, wax en schudbakje

Hoe maak je je eigen kerstbal?

Het maken van je eigen Diamond Painting kerstbal begint bij het klaarleggen van alle benodigdheden. Voor de eerste stap heb je enkel de kerstbal, een schaar en het dubbelzijdige tape nodig.

Stap 1 – Plak dubbelzijdig tape op de kerstbal

Op een normale kerstbal kan je de overgebleven Diamond Painting steentjes natuurlijk niet plakken.

Kerstbal, tape en schaar
Stap 1 benodigdheden: kerstbal, dubbelzijdig tape en schaar

De eerste stap is dus het creëren van een plaklaag. Eigenlijk een soortgelijke laag die je op andere paintings, kaarten, raamhangers, etc. ook hebt zitten. Wij gaan dat doen met dubbelzijdig tape!

Overgebleven steentjes - Maak je eigen Diamond Painting kerstbal
Stap 1: beplak de kerstbal met dubbelzijdig tape

Neem een stuk van het dubbelzijdige tape en plak dit op de kerstbal. Verwijder het velletje en zorg ervoor dat je het tape goed aandrukt op de kerstbal. Doe dit stuk voor stuk totdat de hele kerstbal voorzien is van tape.

Kerstbal versieren

Stap 2 – Plak de overgebleven steentjes op de kerstbal

Het is tijd om de steentjes op te gaan plakken. Dit is heel eenvoudig, dit werkt hetzelfde als bij andere paintings. Gebruik hiervoor de pen, het schudbakje, de wax en de overgebleven steentjes.

Stap 2: Plak de steentjes op de kerstbal
Stap 2: Plak de steentjes op de kerstbal
Stap 2: Plak de steentjes op de kerstbal
Overgebleven steentjes - Maak je eigen Diamond Painting kerstbal

Je kan de steentjes in willekeurige volgorde opplakken, maar je kan ook een eigen patroon maken. Dit is helemaal aan jou!

Stap 3 – Hang de kerstbal in de kerstboom

Is je Diamond Painting kerstbal helemaal naar wens? Dan heb je nog maar één ding te doen! Hang de kerstbal in een kerstboom en geniet van je eigen unieke kerstbal!

DIY - Diamond Painting kerstbal met overgebleven steentjes

Leuk om te weten! De bovenstaande twee kerstballen zijn gemaakt met de overgebleven steentjes uit de complete set Diamond Painting Onderzetters.

TIP! Wil je liever niet aan de slag met dubbelzijdig plakband, lees dan eens het blog Je eigen Diamond Painting kerstbal maken met overgebleven steentjes – deel 2.

Fijne Kerst!

Reactie verzenden

De waardering van www.adorzy.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 381 reviews.