Zelf een Diamond Painting kerstbal maken

Je eigen Diamond Painting kerstbal maken met overgebleven steentjes – deel 2

Regelmatig krijg ik de vraag, wat je kan doen met de overgebleven diamond painting steentjes. Je krijgt namelijk bij alle complete pakketten uit mijn webshop 30% extra steentjes, zodat je altijd genoeg hebt. Je houdt dus altijd steentjes over en daar kan je hele leuke dingen mee maken! En vandaag laat ik je zien hoe je je eigen Diamond Painting kerstbal kan versieren met deze overgebleven steentjes. Lees je mee?

Je eigen Diamond Painting kerstbal maken doe je zo!

In de titel van dit blog lees je het al, dit is deel 2. In het blog Maak je eigen Diamond Painting kerstbal met overgebleven steentjes – deel 1 laat ik je zien hoe je een kerstbal aan de buitenkant kan versieren met overgebleven Diamond Painting steentjes. Maar in dit geval, gaan we de steentjes juist in een kerstbal plaatsen. Ik leg het je stap voor stap uit hoe het werkt!

Wat heb je nodig?

Voor het vullen van je eigen Diamond Painting kerstbal heb je het volgende nodig:

  • Een doorzichtige (glazen) kerstbal
  • Overgebleven Diamond Painting steenjtes
  • Schaar
  • Papier
  • Plakband

Dit heb je nodig
Dit heb je nodig: kerstballen, overgebleven steentjes, schaar, papier en plakband.

De kans is groot dat je het meeste wel in huis hebt, alleen het kan zijn dat je wel eerst nog doorzichtige (glazen) kerstballen moet kopen. Ik heb hiervoor de volgende kerstballen aangeschaft: Kerstballen – 10 stuks – transparant – glas – 6 cm.

Let op: er zijn veel doorzichtige plastic kerstballen verkrijgbaar die je kan vullen. Deze kerstballen open je vaak door deze in tweeën te delen (te halveren). Deze kerstballen zijn niet geschikt om te vullen. Tenminste ik zou het niet aanraden.

Hoe vul je de kerstbal?

Het vullen van een kerstbal die je aan de bovenzijde kan openen is heel eenvoudig. Ik leg je stap voor stap uit hoe je dit kan doen. Leg alle onderdelen (kerstballen, steentjes, schaar, papier en plakband) klaar om meteen aan de slag te gaan.

Stap 1 – Open de kerstbal

Haal als eerste het ‘hang gedeelte’ van de kerstbal af. Doe dit door deze voorzichtig los te halen zonder de kerstbal te slopen.

Open de kerstbal

Stap 2 – Maak van papier een kleine trechter

Pak een stuk papier van ongeveer 10 cm x 10 cm en maak hier een trechter van. Plak deze goed vast en zorg ervoor dat het gat waar de overgebleven steentjes doorheen moeten groot genoeg is.

Trechter maken

Stap 3 – Vul de kerstbal met Diamond Painting steentjes

Plaats nu de gemaakte trechter aan de bovenzijde van de kerstbal en vul de kerstbal met steentjes. Zo maak jij heel eenvoudig, en zonder te plakken, je eigen Diamond Painting kerstbal!

Zelf een Diamond Painting kerstbal maken

Zelf een Diamond Painting kerstbal maken

Stap 4 – Maak de kerstbal weer dicht

Tot slot is het tijd om het ‘hang gedeelte’ weer terug te plaatsen op de kerstbal, zodat je de kerstbal in de kerstboom kan gaan hangen! In slechts 4 simpele stappen maak jij je eigen kerstbal!

Zelf een Diamond Painting kerstbal maken

Stap 5 – Je eigen Diamond Painting kerstbal maken is gelukt

Het is gelukt, de kerstbal is af. Nu is het enkel nog tijd om te genieten van je eigen unieke creatie!

Goed om te weten!

Voor het maken van de kerstballen heb ik dus de volgende kerstballen gebruikt Kerstballen – 10 stuks – transparant – glas – 6 cm. In deze kerstbal gaat dus 55 gram aan overgebleven Diamond Painting steentjes. Een kerstbal van 66 gram lijkt misschien wel zwaar, maar ik heb mijn favoriete Disney kerstbal even gewogen en die weegt 100 gram. Een kerstbal van 66 gram zal dus prima in de kerstboom blijven hangen. Ga je voor grotere kerstballen let dan even goed op het totaal gewicht, het zou zonde zijn als de gevulde kerstballen uit de boom vallen.

Voor nu ga ik nog even door met het verzamelen van overgebleven steentjes zodat ik nog meer kerstballen kan vullen! Wil je liever je huidige kerstballen versieren? Volg dan het stappenplan in het blog Maak je eigen Diamond Painting kerstbal met overgebleven steentjes – deel 1.

Ik wens jullie alvast een hele fijne Kerst!

Liefs,

Channa

Reactie verzenden

De waardering van www.adorzy.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 426 reviews.