Visgraat armband

Aan de slag met het loombandjes starterspakket!

Je eigen sieraden maken met kralen is absoluut een aanrader, maar wat dacht je van het maken van je eigen sieraden met  speciale elastiekjes? Je kent deze elastiekjes waarschijnlijk beter onder de naam loombandjes! Met deze speciale elastiekjes kan je eenvoudig armbanden maken. Er zijn veel verschillende technieken om uit te proberen, in dit blog lees je welke technieken geschikt zijn wanneer je gebruikt maakt van onze loombandjes starterspakket.

Wat heb je nodig om armbanden met loomelastiekjes te maken?

We beginnen bij het begin! Om armbanden of kettingen te maken met loomelastiekjes heb je een loombandjes starterspakket nodig. Als je online gaat zoeken kom je ze in verschillende varianten tegen. Alle sets bevatten natuurlijk de loombandjes, maar daarnaast vaak heel veel andere accessoires. Als je echt simpel wilt beginnen heb je echter helemaal niet veel nodig. Om kennis te maken met het loomen heb je al genoeg aan:

  • Loombandjes (elastiekjes)
  • S-clips

Met verschillende kleuren loombandjes en de zogenaamde s-clips kan je direct aan de slag om armbanden of kettingen te maken.

Tip! Lees voor aankoop van een loombandjes starterspakket altijd goed de reviews. De kwaliteit van de elastiekjes verschilt per aanbieder. Elastiekjes die zo knappen, daar heb je niks aan.

Hoe maak je armbanden met het loombandjes starterspakket?

Gebruik je geen loomboard maar alleen elastiekjes en s-clips? Dan kan je aan de slag met de eenvoudige armband of de visgraat armband. Beide heel eenvoudig te maken met slechts je vingers of een vork.

De eenvoudige armband

We beginnen met een eenvoudige armband. Alle benodigdheden zitten in het loombandjes starterspakket en hebben we hierboven net benoemd. We gaan aan de slag met de s-clip en de gekleurde loomelastiekjes.

Stap 1 – Bestig een loombandje aan de s-clip

Houd de s-clip in de ene hand en pak een loombandje in de andere hand. Haak het bandje in de s-clip, draai het loombandje in een 8 vorm en haak de tweede helft van het elastiekje ook in de s-clip.

Eenvoudige armband met loombandjes

Stap 2 – Haak de elastiekjes in elkaar

Pak de s-clip en het eerste elastiekje in één hand tussen je duim en wijsvinger. Haal een tweede elastiekje door het eerste elastiekje en houd stevig vast. Herhaal deze stap totdat het loomarmbandje groot genoeg is.

Eenvoudige armband met loombandjes

Voor kinderen heb je ongeveer 20 elastiekjes nodig, voor volwassenen 30 tot 40. 

Stap 3 – Bevestig de s-clip

Is de armband lang genoeg? Gebruik dan de s-clip om het laatste loombandje te bevestigen.

S-clip bevestigen
Loombandjes starterpakket

Visgraat armband met het loombandjes starterspakket

Om een visgraat armbandje te maken gebruik je enkel je wijs- en middelvinger. Je hebt hiervoor elastiekjes (4 kleuren) en een s-clip, ook wel sluitclipje, nodig.  In slechts 6 stappen maak je je eigen visgraat armbandje met loomelastiekjes.

Stap 1 – het eerste elastiekje

Het eerste elastiekje bevestig je in 8-vorm om je wijs- en middelvinger. Je doet het elastiekje om je wijsvinger, draait deze een slag en je haakt hem om je middelvinger.

Start met een 8 om de vinger

Stap 2 – het tweede en derde elastiekje

De visgraat armband die je gaat maken wordt het mooiste als je  vier verschillende kleuren gebruikt. Het is bij het tweede elastiekje dan ook de bedoeling dat je een nieuwe kleur pakt. Dit tweede elastiekje doe je nu zonder slag om je vingers. Pak nu ook een derde elastiekje, wederom een nieuwe kleur, en doe deze ook zonder slag om je vingers. Dit ziet er zo uit:

Visgraat armbandje loombandjes

Stap 3 – het onderste elastiekje naar het midden brengen

We gaan terug naar elastiekje nummer 1 (de 8-vorm). Deze pak je aan één kant voorzicht op en je trekt deze omhoog. Doe dit ook met de andere kant van het elastiekje en breng deze naar het midden:

Loombandjes armband maken met je vingers
Loombandjes armband maken met je vingers

Wij noemen dit de startpositie, je bent nu klaar om de rest van de armband te maken.

Tip! Gebruik voor het verplaatsen van de elastiekjes je vrije hand. 

Stap 4 – herhaal stap 2 en 3

Je hebt de basis stap nu onder controle. Vanaf nu ga je elke keer een nieuw elastiekje plaatsen, pak de laatste kleur en plaats deze boven rondom je vingers. Pak vervolgens het onderste elastiekje en breng deze weer naar het midden:

Visgraat armband

Herhaal deze stappen totdat je armbandje lang genoeg is. Tip! Voor het mooiste resultaat gebruik je de vier kleuren om en om.

Stap 5 – Bijna klaar…!

Is je visgraat armbandje lang genoeg? Dan plaats je geen nieuw elastiekje meer om je vingers. Pak van de twee elastiekjes op je vinger het onderste elastiekje en breng deze ook naar het midden. Je hebt nu nog één elastiekje om je vinger, laat deze  nog even zitten!

Visgraat armbandje loombandjes

6. Bevestig de s-clip

Pak een sluitingsclip erbij. In ons loombandjes starterspakket zit de s-clip. Leg deze naast je neer, zodat je deze zo direct kan pakken. Pak nu het laatste elastiekje en haal deze van je middelvinger af en plaats deze om je wijsvinger. Haak je s-clip erom en haal vervolgens het armbandje van je vingers af.

Loombandjes starterspakket

Zoek het uiteinde van het armbandje en bevestig deze ook aan de s-clip. Gelukt? Dan is je visgraat armband van loombandjes helemaal klaar!

Loombandjes starterspakket

Gebruik je liever niet je vingers? De visgraat armband kan je ook maken met een vork. Breng de elastiekjes aan volgens de startpositie (stap 1 t/m 3) en ga vervolgens aan de slag!

Het is tijd om aan de slag te gaan. Je hebt enkel loombandjes, s-clips en je vingers nodig om direct te starten. Alle benodigdheden vind je in ons loombandjes starterpakket. Heb je vragen over het maken van armbandjes met loombandjes of over ons starterspakket? Stel ze dan in de reactie hieronder of stuur ons een bericht.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.