6 handige tips voor Diamond Painting

6 handige tips voor Diamond Painting

Is Diamond Painting jouw favoriete hobby? Het kan even zoeken zijn wat voor jou het beste werkt. Er zijn een aantal veel voorkomende fouten die jij waarschijnlijk ook wel eens hebt gemaakt. Om je creatieve hobby nog leuker te maken en deze fouten te kunnen voorkomen, hebben we een aantal handige Diamond Painting tips op een rij gezet. Lees snel verder!

Zo krijg je het canvas kreukelvrij

Het canvas wordt opgerold geleverd. Het kan dus voorkomen dat het canvas gekreukeld is en een beetje bol staat. Maar hoe zorg je er nu voor dat je Diamond Painting kreukelvrij wordt? Verwijder de plasticfolie in de hoeken zodat de lucht eruit kan, maar plak de folie wel meteen weer terug.

Zo zorg je ervoor dat je meteen aan de slag kan met een kreukelvrij canvas en blijft knutselen wel leuk!

Sorteer je Diamond Painting steentjes

Zorg voordat je begint dat je de steentjes goed sorteert, om te kijken of de set compleet is. Zo kun je de kleuren bij elkaar sorteren, zodat je het knutselen net wat makkelijker maakt voor jezelf.

Onze pakketten bevatten 30% extra steentjes, zodat je zeker weet dat je genoeg hebt. Bewaar de overgebleven Diamond Painting steentjes bijvoorbeeld in bewaardozen (binnenkort ook in onze shop verkrijgbaar) en sorteer de juiste kleur hier ook weer bij elkaar. De overgebleven steentjes kun je natuurlijk ook weer gebruiken om andere dingen mee te versieren!

Begin aan één kant van het canvas

Diamond Painting kan voor ontspanning zorgen, maar wanneer jouw mouw de hele tijd blijft kleven aan de steentjes is dit waarschijnlijk niet het geval. Door te beginnen aan één kant van het canvas voorkom je dat je door de steentjes heen gaat en zo hoef je ook niet al de folie eraf te halen. Dit voorkomt ook weer uitdroging van je painting.

Laat het plastic zo lang mogelijk op het canvas

Een Diamond Painting is overigens ook een origineel cadeau om te geven en je wilt natuurlijk dat je kunstwerk een zo mooi mogelijk resultaat krijgt. Maar hoe zorg je hiervoor?

Zoals hierboven beschreven is het verstandig om niet al het plastic van het canvas te halen, om uitdroging van de lijm te voorkomen. Plaats de plasticfolie ook altijd weer terug wanneer je tussendoor een pauze neemt.

Luchtbellen verwijderen met een hobbymesje

Tijdens het plaatsen van de steentjes kan het ook voorkomen dat er luchtbelletjes ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan wanneer de diamonds niet goed gehecht zijn. Dit kun je makkelijk oplossen!

Verwijder eerst het plasticfolie van het stuk waar de luchtbellen zichtbaar zijn. Gebruik vervolgens een hobbymesje en snijd met het mesje voorzichtig door de luchtbel heen. Let wel op dat je niet door het canvas heen snijd, maar alleen over de luchtbel. Dit moet je dan ook heel licht doen, omdat er niet veel druk voor nodig is. De hechtlaag is namelijk erg dun. Zo komt de lucht vrij! Plaats de plasticfolie weer terug en druk hier weer hard overheen. Je kunt hier ook voor een aantal dagen een zwaar voorwerp op leggen.

Ronde steentjes voor beginners

Ben je een beginner of is deze hobby nieuw voor je? Je kunt Diamond Painting eigenlijk vergelijken met schilderen, alleen dan met steentjes in plaats van met verf! Wij raden je aan om met ronde steentjes te beginnen. Dit is vaak makkelijker om te plaatsen dan vierkante diamonds.

Ronde en vierkante steentjes - Diammond Painting

Neem eens een kijkje bij ons assortiment, waar wij verschillende Diamond Painting sets verkopen, die ronde steentjes bevatten! Diamond Painting voor volwassenen, kinderen, beginners of voor ervaren painters, onze pakketten zijn voor iedereen! Keuze uit Diamond Painting kerstkaarten, wenskaarten (o.a. verjaardagskaarten), dromenvangers en/of raamhangers. Een compleet pakket, voor een origineel cadeau voor je vrienden of familie!

Bekijk alle Diamond Painting sets

Heb je wat gehad aan deze handige Diamond Painting tips? Of heb je een aanvulling? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Reactie verzenden

De waardering van www.adorzy.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 301 reviews.