5 Diamond Painting Fouten en de Oplossingen lees je in dit blog!

5x Diamond Painting fouten én de oplossing!

Diamond Painting is al jarenlang een ontzettend leuke en creatieve hobby. Toch kan het heel frustrerend zijn als je fouten maakt of je irriteert aan bepaalde handelingen. En dat is niet de bedoeling want Diamond Painting is juist een hobby die voor heel veel ontspanning zorgt. In dit blog bespreken ik daarom de meest gemaakte fouten en hoe je deze het beste kan vermijden!

Fout #1: Je gaat te overhaast van start

Ik snap het helemaal! Je bent enthousiast en je hebt zin om meteen te beginnen. Je opent de verpakking bekijkt alle onderdelen en je begint meteen. Later kom je tot de conclusie dat je onderdelen mist, maar ontbreken ze dan daadwerkelijk of heb je ze in alle snelheid weggegooid? Het is een bekende en misschien wel één van de meest gemaakte Diamond Painting fouten (vaak onbewust!).

De oplossing: Begin rustig! Open de verpakking van de Diamond Painting die je hebt gekocht en sorteer alle onderdelen. Wees hierbij voorzichtig met het gebruiken van een schaar of mes, zorg dat je niets open of kapot snijd nog voordat je bent begonnen.

Controleer vervolgens of je de juiste kleuren en hoeveelheden steentjes hebt gekregen en of alle overige onderdelen aanwezig zijn. Zo bevatten onze Diamond Painting dromenvangers bijvoorbeeld best wel veel verschillende onderdelen. Controleer ze én berg de onderdelen die later pas nodig zijn goed op. Hetzelfde geldt voor de normale Diamond Paintings, controleer de zakjes met steentjes aan de hand van de kleurenkaart aan de zijkant van de painting.

Fout #2: Je begint niet in de hoek

Het draait allemaal om het plakken van diamantjes op een zelfklevend oppervlakte. Dit kan een zelfklevend canvas zijn, maar ook een kartonnen ondergrond (bijvoorbeeld bij een Diamond Painting kaart). Als je op een willekeurige plek begint met het plakken van de steentjes, dan is de kans groot dat je ondertussen met je mouw vastplakt aan de lijmlaag. Het gevolg? Haren en/of stof op je painting én een lijmlaag die niet meer plakt. Dat wil je niet!

De oplossing: Over alle Diamond Paintings zit altijd een plastic velletje om de lijmlaag te beschermen. Haal nooit het volledige velletje plastic van de painting. Begin (indien mogelijk) in een hoek en werk van boven naar beneden. Zo heb je de minste kans om de zelfklevende lijmlaag te beschadigen.

Stap 4 - Plak de steentjes op de Diamond Painting Kerstkaarten

Fout #3: Help, ik heb drinken over mijn Diamond Painting gegooid!

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Voordat je het weet heb je per ongeluk je glas limonade, kopje thee of kop koffie over je painting gestoten. Uit paniek pak je er een doek of keukenrol bij en probeer je alle vloeistof van je painting te halen. Niet doen!

De oplossing: We hebben het net al gehad over de zelfklevende lijmlaag. De laag waar je geen stof of haren op wilt hebben. Deze wil je dus ook niet aanbrengen door met een doek of stuk keukenrol op je painting te deppen. Mors je drinken op je Diamond Painting? Leg dan zo snel mogelijk je painting op zijn kop op tafel en laat alle vloeistof er vanaf lekken. Hang hem eventueel op om te drogen. De kans is groot dat je daarna gewoon weer verder kan met je painting.

Fout #4: Je wil je Diamond Painting te snel afmaken

Je hebt de smaak te pakken en je hebt meerdere paintings in de kast liggen. Superleuk en stiekem ook heel herkenbaar 😉. Het liefst wil je zo snel mogelijk met een nieuwe painting aan de slag. Het gevolg? Je plak de steentjes te snel achter elkaar en niet alles wordt meer recht en netjes opgeplakt. Dit is ook echt één van de Diamond Painting fouten die je absoluut wilt voorkomen.

De oplossing: Plan voldoende tijd in om je Diamond Painting af te maken. Het is tenslotte een hobby ter ontspanning. Leg jezelf geen druk op! En wil je toch heel graag een painting af hebben, maar lukt het je niet binnen de geplande tijd? Vraag dan om hulp. Op Facebook zijn veel verschillende Diamond Painting groepen, waar genoeg mensen in zitten die graag paintings maken voor anderen.

Fout #5: Je verwijdert haren van je painting en beschadigd de lijmlaag

Bijna iedereen heeft er last van: haren, pluisjes of viezigheid die op de painting terecht komen. Zeker met huisdieren in huis kan je hier snel last van hebben. Ook onze katten vinden alles wat ik doe maar al te interessant. Heel lief en aandoenlijk, maar ook heel vervelend als er weer haren op mijn painting zitten!

De oplossing: Verwijder haren voorzichtig van je painting. Doe dit niet door met je pen over de lijmlaag te bewegen, maar gebruik een pincet. Met een pincet kan je de haren heel eenvoudig verwijderen. Verwijder alle haren die je ziet ook direct, zodra je er een steentje overheen plakt wordt het nog lastiger om deze te verwijderen. Ps. je kan een pincet ook gebruiken voor het plaatsen van de steentjes, net wat jij fijn vindt!

Waarom Diamond Painting goed voor je is!

Tot slot ben ik heel benieuwd welke Diamond Painting fouten jij vaak maakt? Heb jij irritaties waar je een oplossing voor zoekt? Laat het dan weten in de reacties onder dit blog.

Ook leuk om te lezen: Deze Diamond Painting Tools wil je niet missen!

Reactie verzenden

De waardering van www.adorzy.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 381 reviews.